OPTIONELE ACTIVITEITEN

Op Nordic Woods kun je een aantal optionele activiteiten doen gedurende de week. Deze zijn enkel vooraf te boeken en worden uitgevoerd door een externe partij genaamd Ursula’s Adventyr. Binnen 3 weken na je boeking ontvang je een mail en kun je je via jouw login zone aanmelden voor de verschillende activiteiten.

Caving

Ervaar een spannende tour in Kallinge, Blekinge, waarbij je in een grot kruipt en klimt, op een klif klimt en afdaalt en op touwen klimt met behulp van de SRT-technologie. Deze uitdagende tour is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Details met betrekking tot deze activiteit:

x Vertrek vanaf de camping om 9.30 uur en ontmoet de gids om 10.30 uur bij de kerk in Kallinge.
x Trek comfortabele, bewegingsvrije kleding aan en schoenen die geschikt zijn voor natte en gladde omstandigheden.
x De gids zal alle benodigde veiligheidsuitrusting verstrekken en de nodige instructies geven.
x De tour duurt ongeveer 3-4 uur, afhankelijk van de grootte van de groep en de weersomstandigheden.

Dit is een geweldige kans om een onvergetelijke ervaring te beleven die je nog lang zult navertellen.

SEA KAYAKING

De archipel van Karlshamn is onderdeel van het Blekinge Biosphere Reserve. Tijdens het kajakken in deze levendige archipel met gezellige vissersdorpjes en weelderige eilanden met grazende schapen en koeien, is het nauwelijks te geloven dat het gebied zo lang volledig gesloten en gecontroleerd werd door het leger. We beginnen om 09.30 uur vanaf de camping en ontmoeten elkaar in Matvik, op ongeveer 50 km van de camping, om 10.15 uur. Na een korte kajakcursus starten we onze tocht in deze prachtige archipel. We varen rond tussen de eilanden met het uitzicht op Tärnö, het meest afgelegen eiland van de archipel. De weersomstandigheden en de vaardigheden van de deelnemers bepalen of we er helemaal komen. We zijn flexibel en nemen de dag zoals die komt. Kinderen vanaf 150 cm lengte kunnen in hun eigen kajak peddelen. De minimumleeftijd is 10 jaar en voor kids. Zij gaan in twee-persoonskajaks met een ouder. De tour eindigt rond het middaguur tot 16.00 uur. Afhankelijk van de weersomstandigen wordt deze tour mogelijk vervangen door een kayak tour in het national parc Åsnen.

CLIMBING

Klimmen is zowel spannend, uitdagend als ontspannend! Alleen het “hier en nu” telt bij deze activiteit. Met behulp van onze speciaal getrainde en ervaren instructeurs leer je de basis van het rotsklimmen op het gebied van veiligheid en klimtechniek.


Kleding: casual kleding waarin je vrij kunt bewegen. Lange broeken worden aanbevolen om je benen te beschermen. Je moet sneakers dragen. Je kunt sandalen meenemen voor het geval het echt warm is en je ze tussen het klimmen door wilt dragen.

De tour kan worden georganiseerd in lichte regen. Neem zwemkleding mee als het warm is. De zee met een mooi zwemgebied ligt op slechts 2 km afstand. Je neemt je eigen eten en drinken mee. Alle andere uitrusting benodigd voor het klimmen is hier inbegrepen.