LAKESIDE CAMP PREREGISTREREN | 2024
NW-Icon3-wit

LAKESIDE CAMP

10 JUNI T/M 16 SEPTEMBER 2023

BOEKINGEN NORDIC WOODS ZWEDEN 2024 OPENEN 22 NOV.

Beleef een actieve vakantie bij één van de meest ongerepte plekken van Europa: het Nordic Woods camp vlakbij National Parc Åsnen in Scandinavië. Je kunt er elke dag expedities maken in de natuur, kanotochten maken op het meer en de bossen in de omgeving ontdekken. ‘s Avonds kun je genieten van een diner, zijn er gezellige avonden op het Nordic Woods camp en overnacht je in een knusse nomadische tent in de buitenlucht. Lees verder om alles te ontdekken.

Slide

Slide

OVERNACHT IN EEN TIPI

NW-Icon1-groen

Op het Nordic Woods camp verblijf je in ruime tipi tenten. De tipi’s zijn sfeervol ingericht en uitgerust met een kleed, lampen en warm beddengoed (excl. linnen). Je hebt een eigen vuurschaal, een picknicktafel en een driepoot zodat je gezellig boven je eigen vuur kunt koken. Iedere tent beschikt over een ruim 2-persoonsbed, waarbij je de mogelijkheid hebt om hier eenpersoonsbedden van te maken. De tipi’s zijn ruim opgezet en hoog genoeg om in rond te lopen. Voor 2 tot 3 personen zijn de tenten 5 x 5 meter, voor 4 tot 5 personen hebben we tenten van 6 x 6 meter.

NORDIC WOODS

Nordic Woods bevindt zich aan de rand van de wildernis, aan het National park Åsnen in het zuiden van Zweden. Vanuit je tipi kijk je enerzijds uit over Zweedse bossen, waar je na een korte weg-oversteek hikend de natuur van Zweden ontdekt. Aan de andere kant kijk je uit over een wijd meer, waar je met de kano een heel netwerk aan meren en riviertjes kunt verkennen. Nordic Woods is eenvoudig te bereiken via de Storgatan weg die achter het terrein langsloopt.

NW-Icon3-wit
NW-Folder-mockup-voorillus-kartelrand4

NORDIC WOODS BROCHURE

Wil je iets meer te weten komen over Nordic Woods?
Download dan ons magazine vol tips & tricks, verhalen en meer!

NORDIC WOODS BROCHURE

Tips, tricks verhalen en meer!

Activiteiten

Op Nordic Woods kun je helemaal zelf bepalen aan welke activiteiten je deelneemt, met een breed scala van zowel actieve als ontspannende activiteiten.

NW-Icon3-oranje

SAUNA ON THE LAKE
(inbegrepen)

SAUNA ON THE LAKE

Je kunt twee keer per week een tijdsblok reserveren in onze Lake Sauna, midden op het meer.

HOUTHAKKEN
(inbegrepen)

HOUTHAKKEN

Leer houthakken op het Nordic Woods kamp! Het lijkt makkelijker dan het is. Wij leren je de kneepjes van het vak zodat jij je eigen hout kunt hakken!

SURVIVAL NIGHT(inbegrepen)

SURVIVAL NIGHT

Verlaat je basecamp met een kano en je basic survival gear, en overnacht buiten het Nordic Woods terrein onder de sterrenhemel.
(onder voorbehoud)

KANO EXPEDITIES
(inbegrepen)

KANO EXPEDITIES

Neem een van de kano’s die beschikbaar zijn op Nordic Woods en ga op expeditie over de Zweedse meren

OUTDOOR BBQ
(inbegrepen)

OUTDOOR BBQ

Tijdens de week wordt er een uitgebreide outdoor BBQ georganiseerd, met de keuze uit vegetarisch, vis & vlees.

YOGA(inbegrepen)

YOGA

Op 4 momenten in de week kun je deelnemen aan yoga sessies op unieke plekjes bij het camp.

HIKES
(inbegrepen)

HIKES

Ontdek de natuur om je tijdens onze begeleide hikes, waarbij je samen met een gids dwars door de bossen trekt en verschillende unieke plekken bezoekt.

BOOGSCHIETEN
(optioneel)

BOOGSCHIETEN

Leer de basistechnieken van het boogschieten tijdens een sessie van 1 uur leer je te mikken en om te gaan met
verschillende bogen.

ELAND SAFARI(optioneel)

ELAND SAFARIPARK

Kom in aanraking met de kolossale Zweedse Eland tijdens een bezoek aan het safaripark Smålandet. Deze activiteit is met behulp van de crew op eigen initiatief te boeken.

CAVING
(optioneel)

CAVING

Klim over rotsblokken en kruip door de smalle spelonken van één van de grootste grotten van Zweden. Op ongeveer een uur rijden vanaf Nordic Woods.

VISSEN
(optioneel)

VISSEN

De Zweedse meren lenen zich perfect om een avond te vissen op verschillende zoetwater vissen. Vishengels en materialen dien je hiervoor zelf mee te nemen, of kun je kopen in het dorpje Svängsta.

FAMILIEACTIVITEITEN

FAMILIEACTIVITEITEN

Nordic Woods is ook voor families de perfecte plek om te ontdekken. Lees hier alles over de familie activiteiten.

Slide

PACKAGE
Prijs vanaf €430

INCLUSIEF:

  • Comfortabele tipi tent, volledig ingericht
  • Eigen buiten terrasje met tafels & stoelen
  • Begeleide hikes & kano instructies
  • Eigen BBQ, vuurkorf + vuurpot en 1 pits kookset
  • Onbeperkt gebruik van onze Canadese Long Canoes (incl. zwemvest & peddels)
  • Gebruik van de Sauna on the lake
  • Yoga & meditatie workshops
  • Gezamenlijk terrein met lounges & spellen
  • Hout voor het kampvuur (1 zak)

OPTIONEEL:

TIPI 
Zaterdag t/m zaterdag
7 overnachtingen
Low season (vanaf)

Tipi met 5 personen (6x6m)
€ 430,- p.p.

Tipi met 4 personen (6x6m)
€ 460,- p.p.

Tipi met 3 personen (5x5m)
€ 490,- p.p.

Tipi met 2 personen (5x5m)
€ 580 ,- p.p.

TIPI
Zaterdag t/m zaterdag
7 overnachtingen
High season (vanaf)

Tipi met 5 personen (6x6m)
€ 530,- p.p.

Tipi met 4 personen (6x6m)
€ 560,- p.p.

Tipi met 3 personen (5x5m)
€ 590,- p.p.

Tipi met 2 personen (5x5m)
€ 680 ,- p.p.

PRICING

TIPI 
Zaterdag t/m zaterdag
7 overnachtingen (vanaf)

Tipi met 5 personen (6x6m)
 v/a €430,- p.p.

Tipi met 4 personen (6x6m)
v/a € 460,- p.p.

Tipi met 3 personen (5x5m)
 v/a € 490,- p.p.

Tipi met 2 personen (5x5m)
 v/a € 580 ,- p.p.

BOEKEN

De prijssetting van Nordic Woods is dynamisch: de prijs wordt hoger wanneer meer accomodaties in de week geboekt zijn.
De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het aantal mensen waarmee je de tipi boekt.

NORDIC WOODS ZWEDEN 2023 SOLD OUT

PRAKTISCH / FAQ

Data

De weken op Nordic Woods lopen telkens van zaterdag (aankomstdag) tot en met zaterdag (vertrekdag).

Week 1:10 – 17 juni
Week 2: 17 – 24 juni
Week 3: 24 juni – 1 juli
Week 4: 1 – 8 juli
Week 5: 8 – 15 juli
Week 6: 15 – 22 juli
Week 7: 22 – 29 juli
Week 8: 29 juli – 5 augustus
Week 9: 5 – 12 augustus
Week 10: 12 – 19 augustus
Week 11: 19 – 26 augustus
Week 12: 26 augustus – 2 september
Week 13: 2 – 9 september
Week 14: 9 – 16 september

Lange zonsondergang

Nordic Woods ligt dichter bij de Noordpool, waardoor het veel langer licht is. Waar de zonsondergang naar het zuiden een korte beleving is, kun je op Nordic woods soms wel 4 uur lang genieten van de mooiste kleuren tijdens het ondergaan van de zon. Deze zal rond middernacht pas ondergaan.

Koken en diners

Elke accommodatie heeft zijn eigen bestek, borden en pannen om een volledige maaltijd te bereiken. Elke accommodatie heeft daarnaast ook zijn eigen gasstelletje. Verder heeft elke accommodatie een eigen vuurschaal en driepoot. Koken boven kampvuur vergt de nodig aandacht, maar is een ontzettend leuke ervaring! Tot slot heeft elke accommodatie zijn eigen picknicktafel en bankjes waar je in de avond gezellig kunt zitten.

Gedurende de week is er 1x een outdoor BBQ waarbij je kunt aansluiten.

Op enkele minuten rijden van het Nordic Woods terrein vind je een supermarkt in het dorpje Ryd waar je boodschappen kunt doen.

Elektriciteit & sanitair

De tipi’s zijn voorzien van elektriciteit, met een aantal stopcontacten om bijvoorbeeld je mobiel op te laden.

Op het Nordic Woods terrein vind je een eenvoudig sanitair blok met douches en wc’s op korte afstand van de accomodaties. In het hoogseizoen kan de warm water toevoer wat minder zijn en is het handig om op gespreide momenten te douchen.

Caving

Kruip door smalle doorgangen in de grotten en kom op de mooiste plekjes van de natuur. Caving is een extra activiteit die je niet elke dag meemaakt! Caving is al mogelijk voor kinderen vanaf 7 jaar. Echter moet je niet te bang aangelegd zijn, het is erg spannend!

Kampvuur

Op Nordic Woods kun je een lekker vuurtje maken bij je accomodatie. Hiervoor krijg je 1 zak hout gratis. De rest kun je eenvoudig kopen bij het Nordic Woods team. Het maken van een kampvuur is mogelijk, tenzij er een vuurverbod geldt is in Zweden. Het team zal je hiervan op de hoogte houden.

Doelgroep

De doelgroep van Nordic Woods zijn avontuurlijke vakantiegangers op zoek naar een natuurbeleving en gezellige avonden. Er is geen leeftijdsrestrictie. Reis je solo? dan kun je op zoek naar medereizigers via onze solo reizigers app.

Soloreizigers

Het is helaas niet mogelijk om Nordic Woods voor slechts één persoon te boeken. Er is echter wel een Whatsapp groep voor soloreizigers waar je andere mensen kunt ontmoeten en duo’s of een groep kan vormen met andere soloreizigers. Klik hier om deel te nemen aan de Whatsapp groep.

CO2 compensatie

De planeet geeft ons zoveel moois om te bewonderen, maar als we dat nog lang willen kunnen, moeten we haar vandaag meer dan ooit beschermen. In het boekingsformulier kan je daarom op een makkelijke en betrouwbare manier de CO2-uitstoot van je reis compenseren via Greentripper.

Jouw bijdrage wordt via een klimaatproject ingezet om genoeg bomen te planten die het equivalent van jouw CO2-emissies omzetten tot zuurstof. Daarnaast steun je met het project de bescherming van 785.000 hectaren prachtige bossen en de wilde dieren die erin wonen. Er worden maandelijks officiële carbon credit certificaten uitgestuurd die jouw compensatie vastleggen.

Bereikbaarheid

Eigen vervoer
Met de auto reis je vanuit Nederland met stops inbegrepen in ongeveer 15 uur naar de Norraryds camping (Hönshylte, 360 10 Ryd, Zweden). Het Nordic Woods camp is hier gemakkelijk te herkennen aan de vele tipi’s.

Vliegen
Wanneer vliegen de voorkeur heeft, is dit mogelijk via Kopenhagen. Vanaf het vliegveld is het mogelijk om de trein te nemen naar Växjö, om vanaf daar de bus naar Ryd te nemen. Daar kun je uitstappen bij busstation Norraryd. Vanaf hier is het nog 5 minuten lopen naar het Nordic Woods terrein.

In- en uitcheck

Vanaf 16.00u ben je welkom om in te checken op de aankomstdag. We verzoeken je om niet later aan te komen dan 17.00u, zodat onze gidsen je goed kunnen ontvangen. We vragen bij het inchecken €50,- borg  Op de laatste dag kun je vanaf 08.00u uitchecken en dien je uiterlijk om 9.00u te zijn uitgecheckt. De accommodaties moeten in dezelfde staat worden afgeleverd als bij aankomst. Je ontvangt de borg terug wanneer de accommodatie check is bevonden.

Natuur- en campingregels

We bevinden ons midden in de bossen en hier gelden bepaalde regels en gedragsvoorschriften. De bekendste is misschien wel leave nothing but footprints, wat inhoudt dat je geen spullen of rotzooi achterlaat / rond laat slingeren in de bossen of op het terrein. Daarnaast geldt dat versterkte muziek niet is toegestaan. Een klein muziekboxje kan in de meeste gevallen wel worden toegestaan tot maximaal 22:00u. Akoestische instrumenten, zoals een gitaar zijn ook toegestaan.

Na 23:00 dient het stil te zijn rondom de accomodaties, zodat iedereen van een goede nachtrust kan genieten. We hebben een nabijgelegen kampvuur met overdekking waar je nog tot later kunt zitten en nakletsen.

Annuleringsbeleid

De annuleringsvoorwaarden vind je hier: annuleringsvoorwaarden.

Wil je volledige flexibiliteit over je boeking of moet je zelf annuleren? Dan kun je kiezen voor onze Super Flex annuleringsverzekering (€49,-). Op deze manier ben je verzekerd tegen o.a. ziekte, quarantaine verplichting en genoodzaakte annulering van de reis, in welk geval je de volledige reissom direct krijgt teruggestort.

Beddengoed

Je accommodatie is voorzien van comfortabele bedden inclusief dekens en kussens. Bedlinnen (een matrashoes, overtrek & kussensloop) dien je zelf mee te nemen. Voor het bedlinnen; in elke tent staan 1 en 2 persoons bedden waarbij 1 en 2 persoonsdekbedden worden gebruikt. Mocht je gebruik maken van het 2 persoons bed neem dan een matrashoes mee voor 180 x 200 en een dekbedovertrek voor 200 x 200. Maak je gebruik van een 1 persoons bed, breng dan bedlinnen mee voor 90 x 180.

Storgatan weg

Tussen het Nordic Woods terrein en de bossen ligt de Storgatan weg. Deze kun je in de nacht mogelijk horen. We raden daarom de lichte slapers aan om oordopjes mee te nemen.

Huisdieren

Huisdieren zijn welkom op Nordic Woods, mits ze lief zijn! De eigenaar moet wel de (honden)poep opruimen. Verder moeten de dieren aangelijnd zijn i.v.m. de aanwezigheid van wilde dieren en vogels.